Sportske Vesti oficijalni website | Ulaz na site : Registruj se | Uloguj se

Zvezda će vratiti evropski sjaj

субота, 7. мај 2011.

Branko Radujko i Oliver Dulic u upravi crveno-belihŽikica Babovic | 07. 05. 2011. - 00:02h | Foto: A. Isakovic Fonet | Komentara: 0
Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulic i generalni direktor kompanije Telekom Srbija Branko Radujko, koji su juce izabrani za nove clanove Upravnog odbora i Veca klupskog saveta FK Crvena zvezda, odgovorili su na tri pitanja "Blica" o motivima angažovanja u srpskom najtrofejnijem klubu.

Oliver Dulic

1 - Prihvatio sam poziv mojih prijatelja iz Crvene zvezde da pomognem klubu za koji vatreno navijam od malih nogu, a za koji me vežu lepe uspomene i radosti. Zvezda je svakome veliki motiv, kako igracima, tako i nama kojima je taj klub u srcu.

  Koji je vaš motiv prihvatanja ulaska u UO Crvene zvezde?Da li ste upoznati sa finansijskom situacijom u klubu, kakva je?Gde je mesto Crvene zvezde u takmicarskom smislu?

2 - Zvezdin poziv se zaista ne odbija, posebno kada je teško i kada se klub bori da prevazide finansijske teškoce. Nadam se da cu u okviru svojih mogucnosti, svojim iskustvom, ali prvenstveno ljubavlju prema Zvezdi, uciniti sve da se klub vrati tamo gde mu je i mesto. Do sada sam bio aktivan u Vaterpolo klubu Crvena zvezda. I vec nakon godinu dana rada uspeli smo da vaterpolo klub vratimo u društvo najboljih. Kroz predan angažman u nadzornom odboru, nadam se da cu biti u mogucnosti da posredno, dodatno pomognem i vaterpolistima.

3 - Na klupi imamo veliko fudbalsko ime, želimo da i na terenu budemo mocni, kao generacija kojoj je pripadao naš trener. Crvena zvezda je naš najveci klub i po masovnosti i po postignutim rezultatima do sada. Svakome ko u to sumnja dovoljno je da poseti trofejni muzej na “Marakani”. Naša Zvezda je brend po kome mnogi širom sveta prepoznaju Srbiju, zato je cilj svih pravih zvezdaša da klub dobije potrebnu stabilnost i da se vrati na puteve stare slave, kako bi i buduce generacije zvezdaša mogle da se nadaju da ce se istorija u slucaju Zvezde i ponoviti. Sve to je više nego dovoljno da bih pronašao motiv i sa velikim entuzijazmom pokušao da dam doprinos.


Branko Radujko


1 - Što se tice mog ucešca u organima kluba, ono je potpuno volontersko i pored poslovne saradnje kompanije Telekom Srbija i Fudbalskog kluba Crvena zvezda, zasniva se i na ljubavi prema klubu. Treba, ipak, reci i da u Upravnom odboru Košarkaškog kluba Partizan Mt:s sedi predstavnik menadžmenta Telekoma Srbija kao sponzora.

2 - Savremeni telekom operatori širom sveta intenzivno saraduju sa sportskim društvima. Kompanija Telekom Srbija je postala sponzor Košarkaškog kluba Partizan, našeg najuspešnijeg kluba u ovoj sportskoj oblasti koji je bio šampion Evrope, a upravo proširujemo saradnju sa Fudbalskim klubom Crvena zvezda, nekadašnjim evropskim i svetskim šampionom. Beograd je jedna od retkih evropskih prestonica, a uz Bukurešt i jedina prestonica u istocnoj Evropi koja ima evropskog fudbalskog šampiona.

3 - Našu ulogu u organima klubova, pa i sada u Fudbalskom klubu Crvena zvezda, vidimo kao mogucnost da doprinesemo unapredenju upravljanja i stvaranju uslova za ucešce u evropskim takmicenjima, odnosno povratka na stare staze slave naših velikih sportskih kolektiva.


Zaneti: Milan zaslužuje titulu

Kapiten Intera cestita rivalimaM. Grujic | 06. 05. 2011. - 20:27h | Komentara: 8
Kapiten Intera Havijer Zaneti rekao je da je gradski rival Milan u potpunosti zaslužio titulu.

"Rosonerima" nedostaje jedan bod da u 36. kolu obezbede titulu. Izabranici Masimilijana Alegrija gostuju Romi.

Inter zaostaje osam bodova za najljucim rivalom, a neumorni Zaneti smatra da su brojni problemi uticali na krajnji plasman "neroazura".

"Milan ce zasluženo osvojiti Skudeto. Inter je imao mnogo problema tokom sezone, ali uspeli smo da se stabilizujemo i nadam se da cemo sezonu završiti na drugom mestu i osvajanjem Kupa", rekao je Zaneti.

Inter ce za vikend igrati protiv Fiorentine, a tokom sledece nedelje ugostice Romu u polufinalu kupa Italije u kojem brane prednost od 1:0. 


Anćeloti: Meč sa Junajtedom je za nas finale Lige šampiona

Trener Celsija najavio borbu na "sve ili ništa"M. Grujic | 06. 05. 2011. - 18:48h | Komentara: 9
Trener Celsija Karlo Anceloti rekao je svojim izabranicima pred derbi mec sa Mancester junajtedom da moraju u njega da udu kao da se radi o finalu Lige šampiona.

"Plavci" ce se u slucaju pobede izjednaciti sa Junajtedom na vrhu tabele od kojeg su eliminisani u cetvrtfinalu Lige šampiona.

Anceloti smatra da je nedeljni duel "sve ili ništa" za Celsi.

"Svesni smo da i u slucaju pobede ništa nije odluceno. Ipak, oni su u prednosti jer im trijumf nije potreban. Fantasticno je što možemo da se nadamo tituli, niko nije verovao u to pre dva meseca. Potpuna prekretnica bila je pobeda Arsenala prošle nedelje, kao i naš trijumf nad Totenhemom. Nedelja je finale Lige šampiona za nas, kad vec nismo uspeli da zaista zaigramo na Vembliju", rekao je Anceloti.

Trener Celsija smatra da njegova ekipa mora da ostane opuštena uprkos velikom pritisku.

"Mnogo je pritiska uoci utakmice, ali moramo da ostanemo smireni, opušteni i da kontrolišemo emocije. Potrebna nam je energija na terenu, a ne oko njega. Moramo da pokažemo hrabrost i karakter. Mislim da nije bitno ko ce zaigrati, svi su ushiceni i podjednako mogu da daju doprinos mecu. Ne znam da ce Tores startovati", rekao je Anceloti.


Partizan efikasan pred finale Kupa

U Humskoj odigrana premijerna utakmica 26. kola Superlige. Posle ne baš ubedljive igre u prvom poluvremenu, Partizan u nastavku deklasirao ekipu BSK-a. Stefan Savic u 33. minutu postigao vodeci gol protiv bivšeg kluba, dok su pocetkom drugog poluvremena Vukic dva puta i Iliev doneli ubedljiv trijumf crno-belima - 4:0.

TejgoPred oko 7.000 gledalaca, Partizan je ušao u mec bez nekolicine standardnih prvotimaca, nema kapitena Krstajica, Kizita, Lazevskog, Petrovica... Ilic je na klupi, Vukic je dobio priliku od prvog minuta.       

stefan savicPosle nezanimljivog pocetka, u 22. minutu, Tomic je odlicno šutirao sa dvadesetak metara, golman gostiju Kovacevic odbio loptu do Ilieva, koji je, medutim, šalje pored gola. Pola sata od pocetka meca, pokušao je i Babovic sa oko dvadeset metara od gola, ali je poslao loptu iznad precke.    

Partizan je pojacao pritisak, a rezultat je stigao u 33. minutu. Korner za domace izveo je Vukic sa leve strane, a najviši u skoku pred golom Borcana bio je njihov bivši defanzivac Stefan Savic, koji glavom šalje loptu u mrežu - 1:0.

U samom finišu prvog poluvremena, crno-beli su mogli i do drugog gola, ali je Vukic posle asistencije Tejga pogodio stativu Kovacevicevog gola.

Iskusni vezista bio je u centru pažnje i na pocetku drugog poluvremena, ali je loše reagovao posle dodavanja Ilieva sa leve strane. Ipak, vrlo brzo se iskupio.

U 51. minutu Vukic je šutirao sa oko osam metara, golman gostiju je imao loptu na ruci, ali mu se ona izmigoljila i završila u mreži - 2:0.

Tri minuta kasnije, u prilici je i raspoloženi Iliev, ali je golman Kovacevic ovoga puta dobro reagovao. 

Vukic

Nije dugo cekao ni Iliev na novu šansu, koju je u 57. minutu iskoristio. Lepa akcija Ilieva, Vukica i Tomica, koju je napadac crno-belih krunisao trecim golom za Partizan u ovom mecu - 3:0.

Odmah zatim, Stanojevic izvodi Ilieva iz igre, a priliku je prvi put u prvenstvenim mecevima posle povrede dobio i oporavljeni Ljubomir Fejsa.

Vec u 61. minutu na semafori je stajalo - 4:0, a strelac je po drugi put Vukic, ovoga puta posle solo akcije. Gostima preti prava katastrofa u nastavku.

U 68. minutu, u prilici je i Babovic, ali je golman Borcana uspeo da interveniše. Babovic je ubrzo zamenjen, kao i Tejgo, a priliku su dobili Bogunovic i Šcepovic.

U 71. minutu konacno su i gosti imali priliku, ali je Alivodicev pokušaj zaustavio Stojkovic.

Fejsa

U finišu meca, Partizan rutinski završava posao. Bogunovic je u dva navrata pripretio, ali bez uspeha.    

Vukicu je poništen gol zbog ofsajda u nadoknadi vremena, ali, u svakom slucaju, crno-beli su ostvarili ubedljiv trijumf i sada mogu da se potpuno okrenu predstojecem duelu sa Vojvodinom u finalu Kupa.

(foto: partizan.rs)

Prilika za revanš: Srbija i Australija igraju prijateljski meč 7. juna

Beta | 05. 05. 2011. - 12:52h | Komentara: 6
Fudbalske reprezentacija Srbije ispunila je kalendar za 2011. godinu nakon što su dogovoreni prijateljski susreti sa Južnom Korejom i Australijom. "Orlovi" ce biti gosti na oba meca, a prvo idu u Seul 3. juna, a cetiri dana kasnije ce igrati u Melburnu.

Selektor Australije Holger Osiek rekao je da je zadovoljan što ce njegov tim igrati prijateljsku utakmicu protiv ekipe kakava je Srbija, pošto mora spremno da doceka kvalfikacije za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Australija je prošlog leta pobedila Srbiju sa 2:1, u utakmici Grupe D na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ali joj to nije bilo dovoljno da se plasira u osminu finala, pošto je izgubila od Nemacke sa 0:4, a odigrala nerešeno sa Ganom 1:1.

Reprezentacija Srbije trenutno zauzima 16. mesto na rang listi Svetske fudbalske federacije (FIFA), Australija je na 20. mestu, a Koreja je 31. selekcija sveta.

Srbija 10. avgusta igra mec sa Rusijom u Moskvi, kada ce biti potpisan protokol o sasradnji dva saveza.


Kramarićev otac naklonjen odlasku u Zvezdu?

Joška Kramaric porucio da bi Robert Prosinecki mogao da bude najveci adut u trci za talentovanog igraca.

KramaricTalentovani napadac zagrebackog Dinama Andrej Kramaric, mogao bi ovog leta da pojaca Crvenu zvezdu, a njegov otac, Josip Kramaric, izjavio je da bi odobrio taj transfer iskljucivo zbog Roberta Prosineckog.

''Treba prvo Zvezda i Dinamo da se dogovore, a ja kao otac ne bih mogao ništa više da kažem o tome. Robert Prosinecki je zaslužan što je Crvena zvezda postala privlacna za hrvatske fudbalere. Nama se u Zagrebu svida kako je on prihvacen u srpskim i beogradskim krugovima'', rekao je Kramaric i dodao.

''Gledao sam neke Zvezdine meceve i oni igraju napadacki fudbal koji se dopada gledaocima. Takav fudbal traže veliki klubovi, poput Dinama, Hajduka i Partizana. Zatvorene varijante prilice Rijeci, niškom Radnickom ili Slobodi'', ocenio je Kramaric, pa ce zato savetovati sina i da ode u Zvezdu.

Iz Ljutice Bogdana, nisu želeli ni da demantuju ali ni da potvrde spekulacije o Kramaricu.

''Dok se ne završi prvenstvo, ne želimo da pricamo o prelaznom roku. Mislimo samo na nove pobede'', rekao je Ivan Adžic.

Pižon našao špica?

Selektor Srbije nekoliko dana na Kipru snimao Miljana Mrdakovica koji ce najverovatnije dobiti poziv za junsko okupljanje.

MrdakovicMrdakovic je najbolji strelac kiparske lige, a pred ocima Vladimira Petrovica je potvrdio odlicnu formu golovima u kupu i šampionatu. Njegov Apolon ce se boriti za pehar u kupu Kipra.

"Zadovoljan sam onim što sam video, Mrdakovic je dao golove", prokomentarisao je Petrovic.

Sam igrac se nada da bi mogao da se vrati u reprezentativne planove.

"Odluka je na selektoru, ali sam veoma dirnut što me je zvao i cestitao mi nakon meca", kaže srpski napadac koji je bio u Belgiji još kao omladinac, zatim OFK Beogradu, Austriji, Ukrajini, Izraelu, Portugalu, Kini i sada na Kipru.

Odigrao je i tri meca za Srbiju u onom neuspešnom ucešcu na OI 2008. godine.

Mihajlović: Nema emocija, protiv Intera idem na pobedu

Trener Fiorentine o mecu protiv bivšeg klubaD. Nikolic | 06. 05. 2011. - 14:19h | Komentara: 2
Siniša Mihajlovic je svoju bogatu igracku karijeru završio u Interu, protiv kog ce sa klupe u nedelju predvoditi Fiorentinu.

Klub iz Firence u poslednje vreme igra odlicno, a "viola" je posle remija sa Juventusom pobedila Kaljari (2:1) a onda ubedljivo i Udineze (5:2).

Naredni duel bi mogao da donese mnogo emocija, narocito ako Milan u subotu ne proslavi titulu u Rimu, ali Mihajlovic najavljuje da ce ga zanimati samo što bolji rezultat Fiorentine, a ne šta ce biti sa Interom u koji je dovoden u vezu kada je dolazilo do promena trenera nero-azura.

"Sa rukovodstvom, a narocito predsednikom Intera sam u odlicnim odnosima. Cenimo se medusobno, ali nikada nisam bio blizu da postanem trener tog kluba. Iskreno, nece biti mnogo emocija u nedelju na San Siru. Jednostavno, stižem sa ekipom željan pobede", najavljuje Mihajlovic.


Nova akcija Crvene zvezde: "Marakana tura"

D. Nikolic | 05. 05. 2011. - 15:27h | Foto: S. Maricic | Komentara: 35
Fudbalski klub Crvena zvezda otpoceo je sa novom akcijom u kojoj svi navijaci i simpatizeri crveno-belih mogu da, u "Marakana turi", vide sve što prati život kluba iz Ljutice Bogdana.

"Ideja stvaranja programa "Marakana tura" rodena je u želji da se Crvena zvezda i njen stadion približe našim navijacima i simpatizerima. Kako bi živeli u duhu boja svog tima, razumljivo je da svi kojima je Crvena zvezda u srcu žele da vide sve što ide uz njihov klub", navode crveno-beli.

"Marakana tura" obuhvata sledecih devet lokacija: Restriktivni deo – ulaz, pomocni tereni i svlacionice, tunel, teren i atletska staza, zapadna tribina, medija centar, muzej, VIP galerija i "Red kafe", te "Red star šop".

Ova akcija se nece odvijati u danima kada Crvena zvezda ili fudbalska reprezentacija Srbije igraju meceve na "Marakani", a tokom ture bice dovoljen ulazak sa fotoaparatom i/ili kamerom.

Cena karte za "Marakana turu", za koju je neophodna prijava pre posete, su 450 dinara za odrasle, 250 dinara za ucenike, studente i penzionere, dok je besplatan ulaz za decu do šest godina. Kada se radi o organizovanim grupama, od 15 do 50 osoba, cene su niže i iznose 350 dinara za odrasle, a 200 dinara za decu do 14 godina.

"Marakana tura" ce se odvijati u sledecim tereminima: od utorka do cetvrtka od 11 do 13 casova (na svakih 45 minuta), a subotom, ako Crvena zvezda tada ne nastupa na svom stadionu, od podneva do 15 casova.


Kufre novi Robijev adut?

Levi bek Dinama i bivši argentinski reprezentativac mogao bi da pojaca Zvezdu. Duga i bogata karijera, prožeta incidentima ali i odlicnim partijama u jakim ligama. Kufre je svuda ostavljao srce na terenu i bio uzor za saigrace.

KufreAdžic je boravio u Zagrebu i to nije tajna. Mediji su preneli da se sreo sa ocem mladog Kramarica, ali je izgleda pregovarao i sa Argentincem.

Kufre je ostavio trag u Dinamu, pre svega svojom borbenošcu, a ostalo je zabeleženo da je Argentinac premirao saigrace da bi pobedili u jednom važnom mecu prošle godine.

Pricalo se da ce kuci, ali sada je promenio mišljenje, ostaje u Evropi.

Da li to znaci dolazak u Zvezdu, videcemo, ali je Kufre igrao u Dinamu za milion po sezoni. Verovatno ce morati da smanji apetite, ima 31 godinu, iza sebe igranje u Romi, Monaku, Herti...

Igrao je na Mondijalu 2006. iskljucen je posle utakmice kada je udario Pera Mertesakera u cetvrtfinalu protiv Nemacke. U Italiji ga pamte po srcanosti, ali i šamaru Del Pjeru koji je jedan od najkorektnijih igraca u istoriji tamošnjeg fudbala.

Zbog toga, kada se Kufre pomene na Apeninima, reakcije nisu baš pohvalne, ali to se odnosi na njegov karakter, a ne fudbalske kvalitete.

Prosinecki bi ga verovatno koristio kao levog beka, mada može da zaigra na mestu štopera. U svakom slucaju njegov eventualni dolazak na "Marakanu" bi znacio odlazak Li Adija, ali i možda Duška Tošica.

Sedam mečeva kazne za "Gospodina Posebnog"?

Trener Real Madrida ce po svemu sudeci žestoko da ispašta zbog svojih komentara izrecenih posle prvog polufinalnog duela Lige Šampiona sa Barselonom. Preti mu suspenzija u trajanju od cak sedam meceva!

MurinjoPortugalski trener, Žoze Murinjo, izneo je niz komentara na racun sudenja na mecu protiv Barselone i izjavio kako Katalonci imaju privilegovan položaj kod sudija.

Trener Real Madrida ce po svemu sudeci zažaliti zbog svojih oštrih osuda jer mu po najavama iz UEFA-e preti ozbiljna kazna.

UEFA ce svoju zvanicnu odluku o kazni doneti u toku dana ali, kako javljaju svetski mediji, Murinjo ce po svemu sudeci dobiti kaznu od sedam meceva.

Veruje se da ce UEFA pokušati visokom kaznom da deluje preventivno i opomene sve kojima nešto slicno padne na pamet.

Sa druge strane, Murinjo nece odustati i, ukoliko se najave potvrde, Portugalac namerava da ceo slucaj odvede na Arbitražni sud.

Ze Roberto odbio da produži ugovor sa Hamburgom

Brazilac želeo još dve godine saradnjeAgencije | 06. 05. 2011. - 18:30h | Komentara: 1
Bivši reprezentativac Brazila Ze Roberto odbio je da produži ugovor s Hamburgom na još jednu sezonu, saopštio je taj nemacki prvoligaš.

“Želeli smo da Ze Roberto još godinu dana nosi dres našeg kluba, ali je on tražio dugorocniji ugovor”, rekao je sportski direktor Hamburga Bastijan Rejnhard.


Ze Roberto, koji ce u julu napuniti 37 godina, u aprilu je postao strani igrac sa najviše odigranih utakmica u prvenstvu Nemacke - 335.

On je od uprave Hamburga tražio da produži ugovor na najmanje još dve sezone.

Kao novi klub nekadašnjeg fudbalera Bajerna iz Minhena pominju se brazilski Fluminense i Njujork Red Bulsi.


Ze Roberto je igrajuci za Bajern iz Minhena osvojio cetiri titule prvaka Bundes lige i isto toliko trofeja u Kupu Nemacke.


Baloteli:"Slušam samo Vijeru"

Nestašni Italijan otkriva da je Patrik Vijera jedina osoba koju sluša u Mancester Sitiju.

BaloteliŠta god da uradi ili kaže, Mario Baloteli na svakom koraku izaziva podeljenu pažnju javnosti.

Italijan jednostavno vrlo cesto ne reaguje i ne želi da posluša savete. Ipak,  Baloteli otkriva da u klubu postoji jedna osoba koja na njega ima veci uticaj od ostalih - Partik Vijera.

"Ako mi se nešto kaže jednom ili dva puta ja razumem, nisam glup!"

"Ja cesto ne obracam pažnju ni na svoje roditelje ali Partik je jedna od osoba u Mancesteru koju stvarno slušam!" rekao je kontroverzni Mario Baloteli.

Juve plaća klauzulu za "Kuna"?

Marota se sreo sa agentom sjajnog Argentinca. Emisari iz Torina danas u Madridu. Atletiko nema nacin da spreci Aguera, ako Juventus plati 45 miliona evra.

agueroSerhio Kun Aguero je izgleda sve bliži odlasku iz Atletiko Madrida na kraju ove sezone, pošto se sve više klubova javlja i raspituje oko njega.

Najbrži su bili iz Juventusa, koji  ce se danas sastati sa zastupnikom ovog fudbalera.

Juve ce imati novca i žele da rekonstruišu ekipu za narednu sezonu.

Agent Kuna Guera, Hoze Segui, putovao je ove nedelje u Torino, gde je razgovarao sa Bepeom Marotom. Danas ce se održati novi  sastanak.

Ipak, dosta se pita i sam fudbaler, koji je nedavno produžio ugovor sa ''jorgandžijama''. Rekao je da je srecan u Madridu, medutim ponuda najveceg italijanskog kluba bi sve promenila.

Aguero ima ugovor do 2014. godine, klauzula je 45 miliona evra. Juventus bi mogao da ponudi 40 i Tijaga Mendeša koji je na pozajmici u Atletiku.

Ferguson:"U nedelju rešavamo titulu!"

Trener Mancester Junajteda, Aleks Ferguson, svestan je važnosti predstojeceg duela sa Celzijem i ocekuje fantasticnu utakmicu.

FergusonU nedelju nas u okviru takmicenja u Premijer Ligi ocekuje derbi koji ce po svemu sudeci rešiti pitanje šampiona - Mancester Junajted na Old Trafordu docekuje Celzi.

Ukoliko ostvare pobedu, Crvenim Ðavolima ce u preostala dva meca biti potreban samo jedan bod kako bi osigurali 19. titulu šampiona.

"Svi su svesni znacaja predstojeceg meca! Ako pobedimo, osvajamo titulu!"

"To je utakmica koju nestrpljivo išcekujemo. Duel sa Arsenalom nas je trgao i sada smo zaista svesni koliko je bitno da u nedelju ostvarimo pobedu." rekao je na konferenciji za štampu Aleks Ferguson.

Trener Mancestera je fokusiran na ostvarenje svog cilja, u okviru Lige Šampiona je izveo kombinovan sastav kako bi odmorio prvotimce pred odlucujucu borbu.

"To je ocigledno glavni razlog zašto sam izveo onakav tim u sredu. Želeo sam da uradim sve kako bi povecao naše šanse. U nedelju cemo na raspolaganju imati odmoran prvi tim i to je nešto što pravi razliku ovako kasno u sezoni."

"Mislim da nas ocekuje jedna fenomenalna utakmica!" raspoložen je bio Fergi.

Falkao oborio Klinsmanov golgeterski rekord

Sjajni Kolumbijac nastavio serijuD. Nikolic | 06. 05. 2011. - 11:03h | Foto: AFP | Komentara: 7
Porto se plasirao u finale Lige Evrope a njegov napadac Radamel Falkao istovremeno je ušao u istoriju evro-kupova.

U porazu od 3:2 od Viljareala, koji Portu nije mnogo smetao posle 5:1 u prvom polufinalnom mecu, Falkao je ponovo uspeo da se upiše u strelce i to po 16. put u ovoj sezoni Lige Evrope.

Time je ovaj 25-godišnjak oborio rekord Jirgena Klinsmana koji je u Kupu UEFA 15 puta bio strelac u sezoni 1995/1996 kada je nosio dres Bajerna.

Kolumbijac Falkao je tri puta u ovom izdanju Lige Evrope postizao het-trik, a šansu da dodatno uveca rekord imace 18. maja u Dablinu kada ce Porto igrati protiv Brage u finalu.


Dulić drugi ministar u Zvezdinom Veću klupskog saveta

D. Nikolic | 05. 05. 2011. - 11:42h | Foto: Beta | Komentara: 46
Na redovnoj sednici Veca klupskog saveta, u ovo telo fudbalskog kluba Crvena zvezda izabrana su dva nova clana Branko Radujko, generalni direktor kompanije Telekom a.d. i Dr Oliver Dulic, ministar životne sredine, prostornog planiranja i rudarstva u Vladi Republike Srbije.

Uz njih dvojicu, clanovi Veca klupskog saveta Crvene zvezde su, pored Kirila Kravcenka, zamenika generalnog direktora "Gazprom njefta" za upravljanje inostranim aktivama, generalnog direktora NIS a.d., još i: Aleksandar Dibalj, zamenik generalnog direktora "Gazpromnjefta" za korporativne komunikacije, Juri Masijanski, zamenik generalnog direktora NIS-a, prof. Dr Petar Škundric, specijalni savetnik premijera Vlade Srbije za energetiku, vladika Zahumsko – hercegovacki Grigorije, te Nebojša Ciric, ministar ekonomije i regionalnog razvoja.

Na ovoj sednici su takode razmatrani sportski i poslovni rezultati kluba u ovoj sezoni, kao i njegovi strateški planovi razvoja, koji su razradeni na osnovu analize finansijskog stanja kluba koju je sprovela kompanije "Diloit" kao i preporuka za njegovo poboljšanje od strane te kompanije.

"Tokom sednice rukovodiocima kluba Crvena zvezda sugerisano je da se do kraja maja 2011. godine razradi biznis-plan za period do 2016. godine, gde bi bili uzeti u obzir podaci i preporuke od strane kompanije 'Diloit'", navodi se u saopštenju crveno-belih.


Novčano kažnjeni Stanojević, Partizan i Zvezda

Zajednica Superligaša donela odlukuD. Radovic | 05. 05. 2011. - 16:06h | Foto: M. Šurjanac | Komentara: 24
Aleksandar Stanojevic, šef strucnog štaba Partizana, kažnjen je sa 100.000 dinara zbog ponašanja na terenu u 140. "vecitom derbiju" i u svlacionici po završetku meca, odlucio je zamenik disciplinskog sudije Nenad Vukovic.

"Platicu kaznu samo da se ta tema vec jednom završi. Uputio sam izvinjenje kome je trebalo", rekao je Stanojevic.

Na udaru “disciplinca” našli su se i veciti rivali Partizan i Crvena zvezda, koji ce morati da plate po 300.000 dinara.

Partizan je kažnjen zbog toga što su navijaci upotrebili pirotehnicka sredstva na mecevima protiv Crvene zvezde i Vojvodine, kao i zbog upada navijaca na teren po završetku vecitog derbija.

Sa druge strane, Crvena zvezda je kažnjena jer su njeni navijaci upotrebljavali pirotehnicka sredstva na poslednja tri meca a, takode, uskakali su na teren po završetka meca sa Metalcem u Kragujevcu.


Berluskoni: San Siro bi trebalo da se zove po meni

Predsednik Milana prozvao sebe najtrofejnijim na svetuAgencije | 05. 05. 2011. - 11:06h | Komentara: 19
Italijanski premijer i predsednik Milana Silvio Berluskoni rekao je bi fudbalski stadion na kome igraju "rosoneri" trebalo nazvati po njemu.

Berluskoni se u obrazloženju pozvao na legendarnog predsednika Real Madrida Santjaga Bernabeua. Milan se nalazi pred osvajanjem 18. titule prvaka Italije, cime ce taj klub postati "najtrofejniji na svetu".

"Ako Milan bude šampion, klub ce imati 27 trofeja osvojenih kad sam ja predsedavao klubom koji ce tako postati najuspešniji na svetu. Ja sam predsednik sa najviše trofeja u istoriji fudbala. Pre mene, bio je veliki (Santjago) Bernabeu i Španci su mu odali priznanje dajuci njegovo ime stadionu (Real Madrida)", rekao je Berluskoni.

Milan od 1986. godine vodi Berluskoni i od tada je osvojio pet titula evropskog prvaka, sedam puta je bio šampion Italije (ove godine ce biti osmi put), i osvojio jedan kup Italije.

Bernabeu je pretvorio Real od drugog najboljeg tima u Madridu do najtrofejnijeg u Španiji i jednog od najboljih na svetu. Klub je sa njim osvojio šest titula klupskog šampiona Evrope, 16 prvenstvenih titula i šest nacionalnih kupova.

Berluskoni je, medutim, na svoj spisak dodao i trofeje koji nisu postojali u periodu izmedu 1945. i 1978. godine, kada je Bernabeu vodio Real.

To su Superkup, koje je Milan osvajao pet puta u Italiji i pet puta u Evropi, zatim i Interkontinentalni kup, osvajan dva puta, kao i jednu titulu svetskog klupskog prvaka.

Stadion Milana, nosi ime Ðuzepea Meace, jednog od najvecih italijanskih fudbalera svih vremena.


Borčani predjelo za kup? (19:00)

Iako u Partizanu smatraju da je šampionat mnogo važniji od kupa, pokušace veceras da uz pobedu koja se podrazumeva, sacuvaju energiju za Vojvodinu. Prinudne promene u timu, Stanojevic odmara i Krstajica. BSK bez imperativa, sa željom da se dokazuje u Humskoj.

MiljkovicU Partizanu ne strahuju od Borcana, ali su oprezni, jer kako je rekao Stanojevic juce, rasterecenost je adut BSK - a. Ipak, malo ko veruje da gosti mogu i da priprete, no svejedno, crno - beli ocekuju da ranim golom steknu kontrolu nad utakmicom.

"Nama je prva utakmica najvažnija, nismo odbranili titulu, necemo ih potceniti. Nemamo pravo da se opustimo, napašcemo od prvog minuta, gol moramo da postignemo što pre", rekao je za "Sportski Žurnal" Aleksandar Miljkovic.

Bek Partizana ce biti jedan od standardnih u izmenjenoj odbrani, izostaje Krstajic, ali i levi bekovi, Kizito i Lazevski, pa ce uz Marka Jovanovica u tim i Davidov, kao levi spoljni igrac.

Nema ni Saše Ilica što znaci šansu za Tomica, odnosno Babovica.

Partizan:

Stojkovic,
Miljkovic, Jovanovic, Savic, Davidov
Petrovic,
Babovic, Vukic, Tomic,
Tejgo, Iliev.

BabicBSK je izborio opstanak, za razliku od prvog dela sezone igrace u punom sastavu.

"Moramo bolje nego u prethodnim kolima, nadamo se dobroj partiji, motiv je veliki", stižu poruke iz Borce.

Poseban motiv imace Dejan Babic koji je prakticno vec igrac Partizana, ostalo je da se saradnja ozvanici u junu.

BSK:

Kovacevic,
Miloševic, Žarkovic, Radunovic, Boškovic,
Miljkovic, Babic,
Krstic, Kajevic, Cesarevic,
Alivodic

Utakmica u Humskoj pocinje od 19 casova, tekstualni prenos možete pratiti na ovim stranama.

Šinđi Kagava se vratio treninzima

Tanjug | 05. 05. 2011. - 20:08h | Komentara: 0
Japanski fudbalski internacionalac i igrac Borusije Dortmunda Šindi Kagava trenirao je prvi put posle tromesecnog odsustva zbog frakture desnog stopala, koju je zadobio na Kupu Azije.

"Dobro je što se Kagava vratio na teren. Ipak, on za sada još nije spreman za povratak takmicenjima ", izjavio je sportski direktor Dortmunda Mikael Cork.


Dvadesetdvogodišnji Japanac je prošle godine došsao u Borusiju za koju je nastupio 17 puta i postigao osam golova.


Kagava je boje japanske reprezentacije od 2008. godine branio na 22 utakmice i pet puta se upisao u listu strelaca.


Stanojević: Još tri pobede i titula je naša

Trener Partizana zadovoljan zbog Fejsinog povratkaAgencije | 06. 05. 2011. - 21:33h | Komentara: 8
Trener Partizana Aleksandar Stanojevic izrazio je zadovoljstvo ubedljivom pobedom njegovih izabranika nad BSK Borcom, kao i povratkom Ljubomira Fejse na teren.

"Uvek je zadovoljstvo kada date cetiri gola. Bilo je malo teže na pocetku meca, ali na kraju su stvari došle na svoje mesto. Jako mi je drago što se Fejsa vratio", rekao je novinarima trener Partizana Aleksandar Stanojevic.

Do kraja takmicenja ostala su još cetiri kola.

"Ostalo nam je da još pobedimo tri puta u naredne cetiri utakmice i osiguramo novu titulu šampiona", kazao je Stanojevic.

Crno-beli u sredu igraju finale kupa protiv Vojvodine, a ekipa ce otici u karantin za tu utakmicu, kao i za gostovanje protiv Javora sledeceg vikenda.

Neoženjeni igraci sutra odlaze u karantin, a oženjeni dan kasnije. Partizan posle gostovanja u Ivanjici docekuje "fenjeraša" Cukaricki, a onda gostuje kod Metalca i Slobode Sevojno.

Trener BSK-a Milenko Kikovic kazao je da njegov tim nije mogao da ucini više veceras.

"Zaslužena pobeda Partizana. U prvom poluvremenu smo uspevali da pariramo, ali kada smo primili drugi gol, utakmica je bila gotova, samo je bilo pitanje kojim ce se rezultatom završiti", rekao je Kikovic.


Holandija i Danska u polufinalu, Nemci jedva do remija

U17 Evropsko prvenstvo u SrbijiAgencije | 06. 05. 2011. - 19:28h | Komentara: 0
Kadetska fudbalska reprezentacija Holandije savladala je danas u beogradu selekciju Rumunije sa 1:0 (1:0), u drugom kolu B grupe prvenstva Evrope.

Holandija je do plasmana u polufinale došla pogotkom Vilhene u 8. minutu. 


U drugom mecu B grupe Nemacka je u poslednjem minutu izbegla poraz od Ceške - 1:1. Juliš je u 12. minutu doneo Cesima prednost, ali je "pancere" drugog poraza na prvenstvu spasio Samed Jesil. Ceški golman Lukaš Zima je odbranio dva penala u drugom poluvremenu, ali nije uspeo da spreci pogodak u poslednjem minutu igre.


U grupi A, Srbija je remizirala sa Francuskom (1:1), dok je Danska pobedila aktuelne šampione Evrope Englesku sa 2:0 i obezbedila plasman u polufinale.

Viktor Fišer je ponovo odigrao fantastican mec i u 13. minutu naceo je mrežu "gordog Albiona" za 1:0. Pored Fišera, u duelu sa Srbijom istakao se i Zohore, a upravo je tamnoputi mladic postavio konacnih 2:0, 10 minuta kasnije.

U trecem kolu, 9. maja, sastaju se:
A grupa: Danska - Francuska (Novi Sad, 17,15 sati), Engleska - Srbija (Indjija, 17,15)
B grupa: Rumunija - Nemacka (Smederevo, 13), Holandija - Ceška (Beograd, 13)


Krčmarević selektor mlade reprezentacije Kazahstana

D. Nikolic | 06. 05. 2011. - 12:12h | Foto: KFF | Komentara: 1
Fudbalski savez Kazahstana imenovao je Slobodana Krcmarevica za novog selektora tamošenje mlade reprezentacije.

Krcmarevic je tokom trenerske karijere vodio i mladu reprezentaciju nekadašnje državne zajednice Srbija i Crna Gora, bio je na kormilu OFK Beograda, “orlica” nakon što je Srbija postala nezavisna, a poslednja dva posla bila su mu na Kipru gde je vodio Apolon i Anortozis Famagustu.

“Naša grupa u kvalifikacijama za U-21 Evropsko prvenstvo nije laka, jer su u njoj Francuzi, Rumuni, Slovenci i Letonci, ali cemo uraditi sve da Kazahstan bude što bliži vrhu tabele. Lepo je znati da je fudbal u ovoj zemlji važan i državnim zvanicnicima”, rekao je tokom promocije novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Kazahstana.


Zvezda bi Kufrea iz zagrebačkog Dinama

D. Nikolic | 06. 05. 2011. - 09:18h | Foto: Reuters | Komentara: 42
Bivši reprezentativac Argentine Leandro Kufre mogao bi da od ovog leta zaigra u odbrani Crvene zvezde.

Prema pisanju hrvatskih medija, crveno-beli ce pokušati da u svoje redove dovedu ovog 32-godišnjaka kome na kraju sezone 2010/2011 istice ugovor sa zagrebackim Dinamom. A novog nema na pomolu.

Istina, Kufreova plata nije mala, jer bivši clan “gaucosa” sa kojima je ucestvovao na Mondijalu 2006 u Zagrebu je zaradivao oko 600.000 evra godišnje, pa ostaje da se vidi da li ce Zvezda biti voljna da približno toliko uloži u veterana koji je iskustvo sticao u dresovima Gimnasije La Plate, Rome, Sijene, Monaka, Herte i Dinama.

Po crveno-bele ce dobra strana potencijalnog transfera svakako biti cinjenica da ne bi morali da plate obeštecenje za iskusnog defanzivca, koji bi ovog leta mogli da ostanu bez Duška Tošica, jednog od retkih igraca u Zvezdinoj zadnjoj liniji koji se može podiciti pozamašnim iskustvom.


Ćavi:''Junajted je favorit''

Španski vezista kaže da ce Englezi biti u prednosti u velikom finalu. Raduje se što i Junajted želi da se nadigrava.

CaviPlejmejker Barselone, Cavi Ernandez, izjavio je da je Mancester Junajted favorit za osvajanje titule u Ligi šampiona.

Španski i engleski gigant sastace se u finalu ovog takmicenja po drugi put u poslednje tri godine.

Mnogi Barsu smatraju za favorita, ali zvezda Katalonaca misli drugacije.

''Mancester Junajted je favorit. To je sjajan tim koji voli da igra fudbal, što je dobro i za nas'', kratak je bio Cavi.

Njegov kolega Pedro, takode smatra da su ''davoli'' dobra ekipa.

''Nadam se da možemo da pobedimo, ali su oni takode sjajna ekipa'', kaže Pedro.

Barsa je na pragu da osvoji Primeru, jer su osam bodova iznad Real Madrida  cetiri kola do kraja.

Godišnji sastanci Crvene zvezde sa navijačima iz celog sveta

D. Nikolic | 06. 05. 2011. - 12:30h | Foto: A. Dimitrijevic | Komentara: 15
Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda usvojio je Pravilnik o uredenju zvanicnih klubova navijaca i Pravilnik o uredenju odnosa izmedu kluba i njegovih pristalica.

Pravilnik o uredenju odnosa prvi put u istoriji Zvezde propisuje pravila na osnovu kojih se pristalicama pružaju informacije o klubu, uslugama i ureduje nacin komunikacije. Svrha tog Pravilnika je da se "utvrde pravila ponašanja u svrhu stvaranja sportske atmosfere na utakmicama Crvene zvezde", navode crveno-belih.

Pravilnikom su utvrdeni: prava pristalica Crvene zvezde, lista pogodnosti koje klub nudi, nacin prodaje ulaznica za utakmice, akcije koje klub organizuje za svoje pristalice, nacin na koji pristalice kluba mogu da postavljaju pitanja i da ulažu predstavke i žalbe klubu i obaveze pristalica kluba na utakmicama koje organizuje Zvezda.

Ovim pravnim aktom predvidena je obaveza kluba "da svojim pristalicama ponudi najbolji moguci sportski doživljaj u sigurnom i stimulativnom okruženju". U delu koji govori o pravima i obavezama koje imaju posetioci na stadionu predvideno je da je klub "dužan da svojim pristalicama, ukljucujuci i navijace gostujuceg tima, osigura bezbedno i prijatno okruženje na stadionu” u saradnji sa "nadležnim državnim organima”.

Utvrdene su i obaveze pristalica Crvene zvezde i to "da stvaraju pozitivnu i uzbudljivu atmosferu za vreme odigravanja utakmica i da bezbedno uživaju u sportskom nadmetanju, poštujuci pravni poredak zemlje, propise Fudbalskog saveza Srbije, FIFA i UEFA, kao i pravila Kodeksa navijanja”.

Pored toga, pristalice Kluba dužne su da se na "sportskim priredbama i svim drugim skupovima u kojima Klub ucestvuje, ponaša u skladu sa Kodeksom navijanja i da se uzdrži od svakog oblika nasilnickog i nedolicnog ponašanja“.

Sa druge strane, Pravilnik o uredenju zvanicnih klubova navijaca FK Crvena zvezda ureduje proceduru kojom se osnivaju zvanicni klubovi navijaca. Zvanicni klubovi navijaca mogu da se osnivaju po citavom svetu a polovinu clanova zvanicnog kluba navijaca moraju da cine clanovi Crvene zvezde.

Svi podaci o zvanicnim klubovima navijaca vode se u klubu kroz Registar zvanicnih klubova navijaca u kome se nalaze svi podaci o klubu. Zvanicni klubovi navijaca mogu da imaju svoje prostorije u mestima gde su osnovani, da organizuju sopstsvene skupove i akcije a predvidene su i privilegije koje zvanicni klubovi navijaca imaju u odnosima sa Crvenom zvezdom od kupovina ulaznica do putovanja sa klubom.

Pravilnik predvida da ce se jednom godišnje organizovati susret predstavnika zvanicnih klubova Zvezdinih navijaca iz celog sveta kao i da ce se organizovati regionalni skupovi zvanicnih klubova navijaca FK Crvena zvezda.

"FK Crvena zvezda smatra danas svoje navijacke klubove potrebnijim i važnijim nego ikada u svojoj istoriji. Misija navijackih klubova je širenje i promovisanje vrednosti Crvene zvezde, gradanskog ponosa, socijalne integracije, sportskog duha, solidarnosti, demokratije, nacionalnih i drugih vrednosti koje odražavaju posvecenost kluba prema društvu kao celini. Razvoj novih tehnologija je skratio razdaljine izmedu ljudi i omogucio bržu i lakšu komunikaciju izmedu navijaca Crvene zvezde, kako medusobno, tako i sa FK Crvena zvezda. Snažno širenje zvezdinog sportskog pokreta, sve veci broj naših navijaca, kako u Srbiji, tako i širom sveta doveli su do potrebe da klub usvoji propise koji regulišu rad klubova navijaca kao i da reguliše odnos izmedu navijaca i kluba", navodi se u uvodu ovog Pravilnika.


Raul: Ferguson će naći lek za Barselonu

Napadac Šalkea ocekuje ravnopravno finale Lige šampionaN. Stankovic | 06. 05. 2011. - 16:20h | Komentara: 14
Fudbaler Šalkea i legenda Real Madrida Raul ocekuje da ce trener Mancester junajteda naci nacin da se suprotstavi Barseloni u finalu Lige šampiona.

Raul je sjajnim igrama protiv Intera bio najzaslužniji za plasman Šalkea u polufinale, u kojem je Mancester ukupnim rezultatom 6:1 eliminisao nemackog predstavnika.

“Mislim da u finalu nema favorita. ne vidim šta bih modao da savetujem trenere Mancestera i Barselone, jer su u pitanju odlicni strucnjaci. Kada to kažem pre svega mislim na Fergusona, koji je živa legenda. Siguran sam da ce znati šta njegovi igraci treba da urade i da u glavi vec ima plan za duel sa Barselonom”, rekao je Raul.

Fudbaler koji je 16 godina predvodio napad “kraljevskog kluba” nije otvoreno priznao za koga ce navijati u velikom finalu na “Vembliju” 28. maja, ali nema sumnje da Raul priželjkuje neuspeh Katalonaca u mecu sa “crvenim davolima”.

“Obe ekipe su izjednacene i veoma dobro se poznaju, pogotovo što su pre dve godine vec igrali u finalu. Ocigledno je da Barselona igra sjajno, ali Mancster je protiv nas, ali i protiv svih ostalih ekipa, pokazao da može da se suprostavi bilo kome u Evropi. Ocekujem finale za živanje”, zakljucio je Raul.


Majstorija veterana Palerma, gol petom za voljeni klub /video/

"Ludak" i dalje pleni svojom veštinomD. Nikolic | 06. 05. 2011. - 10:45h | Komentara: 14
U istoriji argentinskog fudbala Martin Palermo zauzima posebno mesto. Ne zbog nekih ogromnih uspeha sa reprezentacijom, u kojoj mu baš i nisu previše posvecivali pažnju, vec zbog odanosti Boki Juniors.

Dres ovog kluba cuveni “ludak” najpre je nosio od 1997. do 2000. kada je za 102 utakmice uspeo da postigne 81 gol. Odmah je odveden u Viljareal, ali su kratke avanture po Španiji brzo okoncane, pa se u Boku vratio 2004. i nastavio tamo gde je stao iako je bilo brojnih ponuda od drugih evropskih klubova.

Poslednju majstoriju ovaj 37-godišnjak izveo je u derbiju sa Independijenteom, pokazavši mladim naraštajima kako se majstorijama lako osvaja publika. Mec je, na Palermovu i žalost pristalica Boke Juniors, okoncan rezultatom 1:1.


"Romantičari": "Zvezda velika, ali imamo pravo da se nadamo"

OFK Beograd ne preti, uzda se u perfektan skor kod kuce ovog proleca. Tim kompletan, hrabre dobre partije protiv vodecih timova.

Svaba DjurdjevicTrener fudbalera OFK Beograda Dejan Ðurdevich rekao je danas da ne može da preti Crvenoj zvezdi uoci gradskog derbija, ali je istakao da njegova ekipa ima pravo da se nada iznenadenju u subotnjoj utakmici.

"Crvena Zvezda je veliki klub, medjutim mi imamo pravo na nadu. Sve utakmice koje smo odigrali sa vodecom trojkom su bile korektne, te ocekujem i sada jednu dobru utakmicu", rekao je Ðurdevic na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je istakao da ekipa ima problema sa nekoliko povredenih igraca, medu kojima su Nemanja Milic, Milan Rodic i Mladen Popovic.

saranovKapiten "romanticara" Bojan Šaranov kazao je da se nada da ce ekipa sutra potvrditi kvalitet protiv favorita sa Marakane.

"Zvezdi prepuštamo ulogu favorita, ali imamo i mi želje. Ambicije su nam velike i ako greške svedemo na minimum, možemo da napravimo dobar rezultat. Sutra postajemo bolji igraci i verujem da cemo dati sve od sebe da to i dokažemo", rekao je Šaranov.

TrivunovicFudbaler sredine terena OFK Beograda i reprezentacije Srbije Veseljko Trivunovic rekao je da je teren jedino merilo necijeg kvaliteta.

"Nada postoji, teren je jedino merilo i to svi dobro znamo. Dolazi nam Zvezda i to nam je dovoljan motiv. Istakao bi da na svom terenu ovog proleca imamo samo pobede i sutra ako pružimo dobru partiju tri boda ostaju na Karaburmi", zakljucio je Trivunovic.

Utakmica 26. kola Super lige OFK Beograd-Crvena zvezda igra se sutra od 15 sati na stadionu na Karaburmu. Crveno-beli su drugi na tabeli sa tri boda manje od Partizana, dok OFK zauzima devetu poziciju u Super ligi.

Raul: Ostaću u Šalkeu do kraja ugovora

Španac zadovoljan u BundesligiBeta | 05. 05. 2011. - 21:56h | Komentara: 4
Fudbaler nemackog Šalkea Raul Gonsalez rekao je da ce ostati u tom klubu do leta sledece godine, kada mu istice ugovor.

"Imam još godinu dana ugovora, a videcemo šta ce biti posle toga. Srecan sam u Gelzenkirhenu i sledece sezone sigurno cu biti u Šalkeu. Mnogo je važno kada igrate u kontinuitetu, kao ja ovde. Pokušacemo da osvojimo nemacki kup i da uspešno završimo sezonu", rekao je 33-godišnji Raul nemackim medijima.

Šalke je i po drugi put izgubio od Mancester junajteda u polufinalu Lige šampiona, a dva kola pre kraja prvenstva Nemacke zauzima 10. mesto na tabeli.

"Nije lako kada izgubite, ali teši nas cinjenica da smo se uopšte i našli u polufinalu sa velikanima kao što su Barselona, Real i Mancester", rekao je napadac Šalkea, tima koji je u cetvrtfinalu Lige šampiona eliminisao prošlogodišnjeg prvaka Inter.

Raul je ove sezone za Šalke odigrao 48 utakmica i postigao 18 golova u svim takmicenjima.


Stanojević: ''Drago mi je zbog Fejse''

Trener Partizana zadovoljan posle meca nad Borcanima, kako zbog pobede koja je crno-bele dodatno približila tituli, tako i zbog povratka oporavljenog Ljubomira Fejse.

StanojevicPartizan je veceras ostvario planirano, ubedljivim trijumfom nad BSK-om ucvrstio se na liderskoj poziciji i sada u Humskoj mogu mirno da se pripremaju za osvajanje prvog trofeja ove sezone, u Kupu, gde ih u finalu ocekuje Vojvodina. Trener crno-belih je naglasio da je do kraja sezone za njega svaka utakmica kljucna. ''Zadovoljan sam zbog ubedljive pobede i postignutih golova, mada u pocetku nije bilo lako. Prvi gol smo postigli iz prekida, iako smo imali i pas i igru i šanse... Sada smo korak bliže tituli, ostale su još cetiri utakmice i svaka je kljucna'', ocenio je Stanojevic. Povratak Ljubomira Fejse dodatno je obradovao trenera Partizana. ''Drago mi je zbog Fejse, rekao sam mu pre meca da ce dobiti priliku ako ne budem morao previše da rizikujem. Odigrao je korektno, iako to za mene nije iznenadenje, jer on vec trenira punim intenzitetom i igra za B tim posle oporavka od povrede'', objašnjava Stanojevic.

Francuska - bitka za šampiona se nastavlja

Borba za titulu ulazi u kriticnu fazu, još pet kola do kraja. Arl ispao, Lens na putu. Za titulu velika borba, šansu ima cetiri ekipe.

Lans - MarsejPosle 34. kola Lige 1, neke stvari se možda i razreše, recimo ko ide u niži rang, ali i Ligu Evope..

U borbi za titulu, lider prvenstva, ekipa Lila, gostovace u neugodnom Nansiju. Domaci igraju za opstanak, utakmica je veoma znacajna za obe ekipe.

Marsej ce u goste Lionu na ''Žerlan''. Lion bi se pobedom ozbiljno ukljucio u trku za titulu, jer imaju šest bodova manje.

Ništa lakše nece biti ni Pari-Sen Žermenu koji putuje u kneževinu probudenom Monaku. Domaci su iznad crte su, ali predstoji  još dosta muke.

Izmedu cak osam kandidata ce se tražiti treci putnik u drugu ligu. Lans je skoro prežaljen i ako ne pobede u Kaenu, nema više ni teoretske šanse.

Okser je takode ugrožen, a docekace kod kuce Monpelje.

Brest i Nica su takode u slicnoj situaciji i ko pobedi, bliže je sredini. Par meceva ekipa iz zlatne sredine ne odlucuju ništa.

Parovi 34. kola Lige 1:

Subota:

Arl - Sent Etjen (19:00)
Okser - Monpelje
Bordo - Sošo
Brest - Nica
Kaen - Lans
Lorijen - Tuluz
Monako - PSŽ
Nansi - Lil (21:00)

Nedelja:

Valensijen - Ren (17:00)
Lion - Marsej (21:00)

Meklaren: Nema hrabrijeg od Fergusona

D. Nikolic | 05. 05. 2011. - 10:48h | Foto: Reuters | Komentara: 5
Bivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Stiv Meklaren imao je samo reci hvale za strategiju kojoj je pribegao menadžer Mancester junajteda Aleks Ferguson u revanš mecu polufinala Lige šampiona u kome je Šalke pobeden sa 4:1.

Ferguson je odlucio da promeni cak devet igraca u odnosu na tim koji je prošlog vikenda izgubio prvenstveni duel sa Arsenalom, a u startnoj postavi su od standardnih prvotimaca ostali samo golman Van der Sar i Anderson.

“Ferguson ne pravi rizicne poteze, kako bi to mnogi nazvali. On jednostavno - veruje svojim igracima. Recite mi, koji bi drugi trener smeo da napravi toliko izmena za jedan takav mec kao što je polufinale Lige šampiona? Niko, samo je Ferguson dovoljno hrabar za tako nešto. Njegova citava ekipa je snažna, bilo da se radi o onima iz prve postave ili onima koji cekaju šansu na klupi”, rekao je Meklaren.


Pravi čovek na pravom mestu?

Peda Mijatovic bi mogao u junu da postane sportski direktor Celsija. Legendarni fudbaler glavni kandidat da zameni Franka Arnesena.

MijatovicMijatovic je imao veliku fudbalsku karijeru, nakon njenog završetka bavio se menadžerskim poslom, a Celsiju se preporucio radeci kao sportski direktor Reala.

Iako o tom vremenu ne prica, pogotovo kada je u pitanju odlazak, zajedno sa Ramonom Kalderonom, cinjenice govore da je napravio uspeh.

Za njegovog mandata, dovedeni su Marselo, Iguain, Snajder, Roben, Van der Vart. osvojene su dve titule šampiona. Kao direktor, Mijatovic u cetiri "El Klasika" ima tri pobede.

Njegova uloga bi bila kljucna u rekonstrukciji ekipe koja ceka "plavce". Naime, Abramovic insistira na smeni generacija i pocetku novog ciklusa u sedmoj godini svoje vladavine na "Stamford Bridžu".

Mijatovic bi trebalo da vodi upravo operacije vezane za prelazni rok i stvaranje novog tima. Ima dvadesetak dana da odluci, a njegov odgovor, kako tvrdi "Marka" bice poznat u poslednjoj nedelji maja.

Đorić: Sami odlučujemo o sudbini

Trener kadetske reprezentacije zadovoljan remijemAgencije | 06. 05. 2011. - 19:07h | Komentara: 3
Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Milovan Ðoric zadovoljan je nerešenim rezultatom protiv Francuske u utakmici drugog kola A grupe prvenstva Evrope, jer "orlici" i dalje imaju šansu da se plasiraju u polufinale turnira i Svetsko prvenstvo u Meksiku.

"Ovakav ishod stavio nas je u poziciju da sami odlucujemo o dve veoma važne stvari - plasmanu u polufinale i ulasku medu šest selekcija koje ce se kvalifikovati za šampionat sveta u Meksiku", rekao je Ðoric na konferenciji za novinare.

Prema njegovim recima, pobeda protiv Engleske u poslednjem kolu vodi nas u borbu za medalje, a nerešen rezultat nam garantuje ucešce na prvenstvu sveta.

U analizi utakmice, Ðoric je istakao da je taktika bila da se incijativa na sredini prepusti Francuzima, a da se iz kontranapada traže šanse za postizanje gola.

"Nije bilo, medutim, dobro što smo Francuzima, koji su veoma brzi i fizicki jaci od naših igraca, prepustili previše prostora. Videlo se i da su dobro analizirali našu
igru, znali su tacno na koga moraju da obrate pažnju", rekao je Ðoric.

Selektor Francuske Patrik Gonfalon pohvalio je igru Srbije.

"Bila je ovo veoma teška utakmica. Srbija je igrala odlicno, vrlo organizovano i smišljeno. Mislim da je ovo za nas povoljan ishod i sa te strane sam veoma zadovoljan. Rasplet u ovoj grupi bice veoma interesantan, ali ne bih se usudio da prognoziram konacan ishod", rekao je Gonfalon.


Guverner Varšave zabranio navijačima da prisustvuju utakmici

Beta | 05. 05. 2011. - 19:31h | Komentara: 0
Guverner pokrajine Varšava Jacek Kozlovski je zabranio navijacima da prisustvuju prvenstvenoj utakmici Legija - Korona.

Kozlovski je objavio da ce zatvoriti stadion Legije posle izveštaja policije da je to igralište bilo poprište incidenata. Poljske vlasti žele tako da pokažu odlucnost u obracunu sa huliganima pred Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Ova odluka usledila je dva dana pošto su huligani napravili štetu od oko 10.000 evra na stadionu posle pobede Legije nad Lehom iz Poznanja.

Premijer Donald Tusk pozvao je juce gradske i fudbalske vlasti na strože mere da bi se sprecili neredi.


JSL - Partizanova rutina i Zvezdina nada...

Kolo se igra u cetiri dana, otvaraju ga Partizan i BSK u petak uvece, poslednja utakmica tek u sredu. Zvezda na "Karaburmi", Vojvodina u Cacku. Mnogo zanimljivija borba za opstanak...

IlievKolo otvaraju danas Partizan i BSK. Šampion je apsolutni favorit, a ukoliko osvoji bodove napravio bi korak ka titulu i stavio dodatni pritisak na leda najbližeg pratioca, Zvezde.

Izabranicima Roberta Prosineckog je pobeda na Karaburmi potrebna kako bi sacuvali kakve-takve šanse u borbi za titulu prvaka sa vodecim Partizanom.

Crveno-beli su u prošlom kolu savladali kulski Hajduk, dok je OFK Beograd izgubio od Smedereva.

Vojvodina koja je na trecem mestu, matematicki još ima šanse u borbi za titulu, a da bi tako i ostalo morace da savlada domaci Borac.

FK RadCacani su u prošlom kolu u Subotici iznenadili domaci Spartak i pobedili sa 2:1, dok je Vojvodina u derbiju 25. kola savladala Rad sa 2:0.

Fudbaleri Rada su u padu forme i nisu zabeležili pobedu od 9. aprila i duela protiv OFK Beograda. Uprkos tome, "gradevinari" su sacuvali cetvrto mesto na tabeli i bodovi u nedelju protiv Smedereva mogli bi da znace i overu evropske vize.

U prošlom kolu ekipa Rada izgubila je od Vojvodine, dok je Smederevo bilo bolje od OFK Beograda sa 1:0.

Poslednjeplasirani Cukaricki u nedelju ce gostovati kod Metalca koji, za razliku od tima sa Banovog brda, još ima šanse da izbori opstanak u Super ligi.

Simic JagodinaJoš jedan tim koji se bori za ocuvanje superligaškog statusa, Hajduk iz Kule docekace Jagodinu, ekipu koja je bliža sredini nego donjem delu tabele.

U duelu ekipa iz "zlatne" sredine tabele, Sloboda Sevojno ce u Lucanima docekati ekipu ivanjickog Javora, dok ce Indija važne bodove za opstanak tražiti u duelu protiv Spartaka. Ta utakmica je odložena za sredu.

Utakmica Partizan-BSK igra se veceras, OFK Beograd i Crvena zvezda sastaju se u subotu od 15 sati, a dva sata kasnije na programu su još dva meca. U nedelju se igraju poslednje tri utakmice 26. kola Super lige.

Petak:

Partizan - BSK 19:00

Subota:

OFK Beograd - Zvezda 15:00
Borac - Vojvodina 17:00
Sloboda - Javor 17:00

Nedelja:

Rad - Smederevo 17:00
Hajduk - Jagodina 17:00
Metalac - Cukaricki 17:00

Sreda 10. maj:

Indija - Spartak 17:00

Poleksiću odbačena žalba, suspenzija do 2012. godine

Golman Debrecina i dalje van terenaBeta | 05. 05. 2011. - 21:04h | Foto: Reuters | Komentara: 1
Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbacio je žalbu golmana Debrecina i crnogorske reprezentacije Vukašina Poleksica na suspenziju zbog povezanosti sa nameštanjem utakmica fudbalske Lige šampiona.

Poleksic je 2010. suspendovan na dve godine zato što nije prijavio da su mu prilazili ljudi i tražili od njega da namesti utakmicu sa Fiorentinom u Ligi šampiona, oktobra 2009. godine.

Njegovom saigracu Norbertu Mesarošu je, medutim, ukinuta 18-mesecna suspenzija.

Madarski šampion primio je dva gola u prvom poluvremenu i izgubio je sa 4:3 u fazi po grupama.

"Dokazano je u zadovoljavajucoj meri da su postojali kontakti izmedu igraca i clanova kriminalne grupe umešane u namestanje meceva i prevaru sa kladenjem", navodi se u obrazloženju CAS.

CAS je objavio da ne može da dokaže da je rezultat namešten, ali pravila UEFA zahtevaju da igraci i sudije prijave pokušaje korupcije.

UEFA je kaznila 28-godišnjeg Poleksica sa 10.000 evra. On je u Debrecinu van tima dok mu ne istekne suspenzija.

Niko iz madarskog kluba nije želeo da komentariše odluku dok ne vidi detaljno obrazloženje.

Debrecin je 2009. godine prvi put igrao u Ligi šampiona i zaradio je devet miliona evra. Tim je izgubio svih šest utakmica u grupi sa Fiorentinom, Liverpulom i Olimpikom iz Liona. Poleksiceva suspenzija istice juna 2012. godine.


Murinjovo čuveno "Zašto?" dospelo u pesmu /video/

D. Nikolic | 06. 05. 2011. - 09:54h | Komentara: 19
Posle poraza od Barselone u prvom polufinalnom mecu Lige šampiona (2:0), što je potom dovelo do eliminacije Reala na korak od velikog finala, trener Madridana Žoze Murinjo imao je mnogo pitanja o sudenju, a onda su dospela i u jednu baladu.

Za krace muzicko podsecanje na Murinjova pitanja koja su se svodila na "Zašto?" pobrinula se TV stanica Antena 3. A mi smo se pobrinuli da vas, dok slušate ovu baladu, podsetimo šta je to Žoze Murinjo izgovorio nakon što je na mecu sa Barselonom iskljucen cim je iskljucen i defanzivac Reala Pepe.

"U revanšu cemo igrati bez Pepea, ali i bez Ramosa (zbog novog žutog kartona). Igracemo, dakle, bez Ramosa, koji nije uradio ništa da bi bio kažnjen (kartonom), baš kao što nisam uradio ni ja, pa sam iskljucen. Voleo bih da znam zašto se sve to desilo? Zašto je Pepe dobio crveni karton? Samo želim da mi se objasni. Zašto se to desilo?”, ponavljao je tada trener Reala predstavnicima medija, a njegovo "Zašto" dospelo je i u pesmu.


Agent: Esijen ne prelazi u Milan

Beta | 05. 05. 2011. - 20:27h | Komentara: 6
Fudbaler Celsija Mikael Esijen želi da ostane u tom klubu do isteka ugovora i nema nameru da prede u Milan, rekao je njegov agent Fabijen Piveto.

Esijen je 2005. godine iz Liona prešao na Stamford Bridž, a italijanski mediji su nedavno preneli da ce 28-godišnji reprezentativac Gane na leto preci u Milan.

“Nijedna od tih prica nije istinita. Nije me kontaktirao Milan, ali ni neki drugi klub, pošto svi znaju da su u Celsiju zadovoljni njegovim nastupima. Takode i Esjen je srecan u klubu. Esijenu je dobro u Londonu i namerava da ostane u klubu i naredne tri godine”, rekao je Piveto.

Esijen je prošlog leta potpisao novi ugovor sa Celsijem i na Stamford Bridžu ostace do 2015. godine.

On je do sada za Celsi odigrao 221 utakmicu, postigao 25 golova i osvojio dve šampionske titule, tri FA Kupa i po jedan Liga kup i Komjuniti Šild.

Za reprezentaciju Gane odigrao je 51 utakmicu i postigao devet golova.


Govedarica o plasmanu na EP: ''Snagom kolektiva možemo svakoga da pobedimo''

Trijumfom na kvalifikacionom turniru u Norveškoj, omladinska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo koje ce se održati u Rumuniji od 20. jula do 1. avgusta.

Govedarica''Orlici'' su u Norveškoj prethodnih dana odigrali tri meca. Startovali su nesrecnim porazom od Velsa rezultatom 3:2, da bi zatim pokazali pravo lice u mecevima sa Moldavijom (5:0) i domacinom Norveškom (3:0), osvojivši na kraju prvo mesto u grupi, što im je donelo i plasman na EP u Rumuniji.

Selektor Dejan Govedarica prezadovoljan je ucinjenim.

''Ovo je, pre svega, veliki uspeh naših decaka. Verovao sam u njih od samog pocetka, pokazali su snagu i samopouzdanje, iako je bilo teško vracati se posle nesrecno primljenih golova i nezasluženog jedanaesterca u 92. minutu meca sa Velšanima. Mislim da smo uspeli da izgradimo timski duh i da ova selekcija može da snagom kolektiva savlada bilo kog protivnika'', istakao je Govedarica.

On smatra da je još uvek rano za prognoze ucinka na Evropskom prvenstvu.

''Još uvek nemam jasnu sliku, jer ne znamo ni imena rivala, obzirom da se sredinom maja igraju utakmice u ostalim grupama. U svakom slucaju, ovo je generacija koja se tek formira i moramo da vodimo racuna o njihovom daljem razvoju, kako bi ih dobili za duži vremenski period'',
zakljucio je selektor.

Halilhodžić u suzama napustio Dinamo!?

Kako javljaju hrvatski mediji, zagrebacki Dinamo iznenada je ostao bez trenera, pošto je Vahid Halilhodžic zbog svade sa Zdravkom Mamicem odlucio da napusti klupu ''modrih''.

HalilhodzicOdmah posle prvenstvene utakmice sa Interom (1:0), trener šampiona Hrvatske Vahid Halilhodžic podneo je ostavku na mesto trenera zagrebackog Dinama! Prema informacijama koje stižu iz Hrvatske, razlog je svada koju je sada vec bivši trener Zagrepcana imao sa prvim covekom kluba Zdravkom Mamicem u poluvremenu utakmice. Naime, Mamic se u poluvremenu pojavio u svlacionici, što je Halilhodžic doživeo kao udar na njegov autoritet pred igracima, došlo je do svade, a iskusni strucnjak je, navodno, u suzama napustio stadion posle meca. On se nije pojavio pred novinarima na konferenciji za štampu, a njegovu odluku medijima je preneo direktor kluba Damir Vrbanovic. ''Gospodin Halilhodžic je porucio da se više ne smatra trenerom Dinama i da zato nije došao na pres konferenciju. Prema našim saznanjima, on ce se sutra saopštenjem obratiti javnosti, a klub ce sa svoje strane zauzeti stav povodom ovog dogadaja'', istakao je Vrbanovic.

Zidan i Materaci zakopali ratne sekire

Zidan MateraciDefanzivac Intera, Marko Materaci, otkrio je novinarima trenutak kada je izgladio odnose sa Zinedinom Zidanom.

Medutim, sada Materaci tvrdi da se pomirio sa legendarnim fudbalerom koji ga je udario glavom u finalu Mondijala, nakon uvrede i provakcija od strane "Matriksa".

"Rukovali smo se, ja sam mu se izvinio za ono što sam ucinio i rekao mu da je sve to iza nas.”

“Licem u lice, tako je najbolje”, dodao je Marko.

Materaci kaže da je Zidan “kul“ što se tice ove situacije, još istice da je Zinedin izjavio: “Ma, nema problema, sve je ok”

Kategorije